موضوعات
عمومي
عمومي ( 170 )
درختان ميوه ( 12 )
طرح هاي توجيهي
گلخانه ( 8 )
گلخانه خيار ( 1 )
گلخانه گوجه فرنگي ( 0 )
طرح توجيهي قارچ ( 1 )
گياه شناسي
آفات و بيماري ها
افات گياهي ( 9 )
بيماري هاي گياهي ( 3 )
سم شناسي ( 1 )
حشره شناسي ( 1 )
مبارزه بیولوژیک با آفات و بيماري ها ( 6 )
زراعت
اصلاح نباتات
فيزيولوژي گياهان
درختچه هاي زينتي
قارچ ها
قارچ صدفي ( 2 )
قارچ دكمه اي ( 6 )
تکثیر کیاهان
تکثیر کیاهان زینتی ( 12 )
تکثیر میوه ها ( 6 )
تکثیر ( 11 )
هرس
کودهای ارگانیک
ورمی کمپست ( 1 )
منابع كنكور
ارشد باغباني ( 22 )
علوم و صنایع غذایی ( 0 )
زراعت و اصلاح نباتات ( 1 )
مهندسی منابع طبیعی ( 0 )
علوم دامی ( 3 )
هرس درختان ميوه
لينكستان
آخرين مطالب

جلبک ها و سیانوباکترها کاربردهای فراوانی دارند یکی از کاربردهای آنها، بدست آوردن پروتئین ازآنهاست. پروتئین تک یاخته (Single Cell Protein) اصطلاحا به سلولها یا پروتئین های استخراج شده از میکروارگانیسم هایی اطلاق می شود که در مقیاس بزرگ رشد داده شده اند و برای مصارف غذائی انسان و یا خوراک دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار می گیرند.
کشت انبوه جلبک های میکروسکوپی و استفاده از توده زنده آنها به عنوان منبع غذایی به اوایل دهه 1950 برمی گردد. در دهه اخیر دانشمندان در چند کشور گامهای بلندی برای تولید و کاربرد جلبک و فراوری در مقیاس بزرگ آنها انجام داده و بسیار موفق بوده اند. توده زنده جلبک مصارف مختلفی از جمله غذای حیوانات، کود زیستی، بهبود شرایط خاک و غذای آبزیان دارد. همچنین از طریق تصفیه زیستی آب و فاضلاب می تواند مشکلات سلامت عمومی را حل کند و به سرعت در جامعه توسعه یابد.



ترکیبات شیمیایی اسپیرولینا نشان می دهد که ماده غذایی مناسبی برای انسان، تغذیه حیوانات به عنوان منبع غذایی طبیعی است. غنی از پروتئین، بتا کاروتن و اسید گامالینولنیک است. Spirulina platensis منبع مناسبی برای مواد مغذی است و باعث جلوگیری از سوء تغذیه در کشورهای در حال توسعه است.آنالیز اسپیرولینا حضور بیش از 60 درصد وزن خشک اسپیرولینا را شامل می شود . پروتئین آنها به عنوان یک ترکیب کامل است زیرا دارای 8 اسید آمینه ضروری با نسبت مناسب است.تركيب سلولي اسپيرولينا متفاوت است . اختلاف عمده در مورد مقدار پروتئين كه بين 70-50 درصد وزن خشك مي باشد اين اختلاف ناشي از شرايط رشد و درصد خاكستر مي باشد. طيف اسيد آمينه پروتئين اسپيرولينا مشابه ساير ميكروارگانيسم هاست و نسبت پروتئين استاندارد مثل تخم مرغ و شير، از نظر متيونين، سيستئين و ليزين كمبود دارد البته اين كار بر روي S. maxima و S. platensis انجام گرفته است.

گرچه اسپيرولينا به عنوان منبع غذايي نسبت به پروتئين استاندارد غذايي مثل گوشت يا شير در درجات پائين تري قرار دارد، ولي نسبت به تمام پروتئين هاي گياهي از جمله پروتئين هايي كه از حبوبات گرفته مي شوند داراي ارزش بيشتري هستند.

علیرغم کاربرد وسیع جهانی اسپیرولینا،به ویژه در کشورهای پیشرفته ، تاکنون هیچگونه بهره برداری و استفاده از این جلبک مفید در ایران نشده است. وجود گونه های اقتصادی اسپیرولینا تاکنون گزارش نشده است و اقدام قابل توجهی برای خالص سازی و تولید صنعتی این جلبک و نیز بررسی اثرات آن بر روی انسان، دام و آبزیان انجام نگرديده است. معرفی این جلبک و بررسی شرایط تولید انبوه توده زنده میتواند زمینه تولید فراورده های قابل استفاده در بخشهای مختلف علوم کشاورزی، آبزی پروری، صنایع غذایی و پزشکی را فراهم آورد.

<


نویسنده: پروین خرمی فر تاریخ: يكشنبه 6 مهر 1399 | rss | نظرات (1) |مشاهده : 8766 | onetwothreefourfive
اعضا

كاربر مهمان خوش آمديد!


عضويت در سايت
كلمه عبور را فراموش كرده ام
نام کاربری
کلمه عبور

شمارنده
 امروز : 257
دیروز : 331
ماه : 11814
ماه قبل : 15507
سال : 105370
سال قبل : 42494
کل : 1145272
اطلاعات سايت:
اخبار :276
  نظرات : 108
خروجي rss
كاربران:
اعضا : 1635
  كاربران آنلاين : 2
دانلود جزوات كنكور ارشد

:: RashCMS :: - :: MihanPHP ::