دست نوشته
موضوعات
عمومي
عمومي ( 169 )
درختان ميوه ( 12 )
طرح هاي توجيهي
گلخانه ( 8 )
گلخانه خيار ( 1 )
گلخانه گوجه فرنگي ( 0 )
طرح توجيهي قارچ ( 1 )
گياه شناسي
آفات و بيماري ها
افات گياهي ( 9 )
بيماري هاي گياهي ( 3 )
سم شناسي ( 1 )
حشره شناسي ( 1 )
مبارزه بیولوژیک با آفات و بيماري ها ( 6 )
زراعت
اصلاح نباتات
فيزيولوژي گياهان
درختچه هاي زينتي
قارچ ها
قارچ صدفي ( 2 )
قارچ دكمه اي ( 6 )
تکثیر کیاهان
تکثیر کیاهان زینتی ( 12 )
تکثیر میوه ها ( 6 )
تکثیر ( 11 )
هرس
کودهای ارگانیک
ورمی کمپست ( 1 )
منابع كنكور
ارشد باغباني ( 21 )
علوم و صنایع غذایی ( 0 )
زراعت و اصلاح نباتات ( 0 )
مهندسی منابع طبیعی ( 0 )
علوم دامی ( 3 )
هرس درختان ميوه
لينكستان
آخرين مطالب

پیوند سبزیجات

پیوند سبزی های علفی قدمتی قدیمی و كهن دارد. پیوند در گیاهان خانواده كدوئیان (خیار، خربزه، هندوانه و...) به اختصار در كتابی نوشته هونگ (Hong) (۱۷۱۵ _ ۱۶۶۳ میلادی) در قرن هفدهم توضیح داده شده است. وی روش های تولید میوه های زینتی بزرگ با پیوند مجاورتی دو گیاه به هم را توصیف كرده و آورده است كه از این میوه ها به عنوان مخازن بزرگ ذخیره برنج استفاده می شود. پیوند سبزی ها تا قرن دوازدهم به عنوان یك روش و عمل عادی در قاره آسیا مطرح نبود.


اطلاعات دقیق و جزیی در مورد پیوند سبزی ها، اولین بار در مجلات علمی سال ۱۹۲۰ میلادی انتشار یافت كه در آن زمان محققان ژاپنی موفق به پیوند هندوانه بر روی كدوی قلیانی یا بطری شكل شده بودند. بعد از آزمایشات اولیه، سطح زیر كشت سبزی های پیوندی به طور مداوم افزایش یافت به طوری كه اكثر هندوانه ها، خربزه ها، خیار های گلخانه ای، گوجه فرنگی و بادنجا ن ها قبل از انتقال به مزرعه یا گلخانه پیوند می شدند. فلسفه و هدف اصلی پیوند در سبزی ها مبارزه با عوامل بیماری زای خاكزاد مانند فوزاریوم بود ولی با گذشت زمان اهداف جدیدتری مانند افزایش مقاومت در برابر تنش هایی همچون دمای پایین، شوری و رطوبت بالای خاك، افزایش جذب آب و عناصر غذایی و قدرت رشد گیاه و در پی آن طولانی كردن دوره برداشت اقتصادی میوه نمود پیدا كرد. در كشور هایی مانند ایالات متحده و دیگر كشور های غربی، پیوند سبزی ها جایگاهی متناسب با پیوند درختان میوه پیدا نكرده است چون در این كشور ها زمین های زراعی قابل كشت و حاصلخیز در سطوح وسیعی وجود دارد و به راحتی هر ساله كشاورزان می توانند تناوب كاشت را در زمین های خود رعایت كرده و از آلودگی خاك به عوامل بیماری زای خاكزاد ممانعت به عمل آورند ولی در كشو های آسیایی، وضعیت به گونه ای دیگر است، در این كشور ها به دلیل محدودیت در زمین های قابل زرع، كشاورزان مجبور به كاشت متوالی و هر ساله زمین خود هستند و با این عمل خود راه شیوع عوامل بیماری زای قارچی را هموار كرده و هر ساله با كاهش جدی عملكرد در محصول خود مواجه می شوند، لذا این كشاورزان جهت مبارزه با این بیماری ها چاره ای جز استفاده از پیوند و پایه های مقاوم ندارند و از طرفی مبارزه شیمیایی و استفاده از سموم قارچ كش نیز در این كشور ها محدودیت ها و استاندارد های خاص خود را دارد. چون اثرات مخرب زیست محیطی این سموم، از تلفات محصول ناشی از شیوع بیماری ها، در جوامع انسانی بیشتر است و این در حالی است كه در كشور ما، هیچ گونه برنامه و راهكاری جهت كنترل مصرف سموم دفع آفات نباتی وجود ندارد و با وجود آلوده بودن اكثر مزارع پرورش سبزی در ایران، هیچ اطلاعات تئوریك و عملی در مورد پیوند و پایه های مقاوم جهت استفاده در پرورش سبزی ها از سوی سازمان ها و مراكز ذی ربط ارائه نشده است.
• موقعیت كنونی پرورش سبزی های پیوندی
تولید سبزی با استفاده از نشا های پیوندی امروزه در بخش هایی از دنیا به صورت یك روش معمول درآمده است. این تكنیك در كشور های آسیایی با مزارع كوچك كه كاشت متوالی و هر ساله زمین در آنها اجتناب ناپذیر است، نمود عینی به خود گرفته است. استفاده از نشا های پیوندی در تولید تجاری سبزی ها تا سال ۱۹۶۰ به صورت یك امر معمول درنیامده بود. حتی در كره و ژاپن با وجود اطلاع از مزایای استفاده از نشا های پیوندی در تولید تجاری سبزی ها، اولین نوشته ها در اواخر سال ۱۹۲۰ انتشار یافته بود.
معرفی و استفاده گسترده از پلاستیك ها در باغبانی منجر به گسترش كشت های محافظت شده در كشور های آسیایی با اقلیم معتدله (كره، ژاپن و چین) گردید و همراه خود، تكنولوژی پیوند برای پرورش سبزی ها را گسترش داد.
سبزی های پیوندی در گلخانه های پلاستیكی و تونل های بلند افزایش یافتند. چون شرایط تنش زای اواخر پاییز تا اوایل بهار همچون شدت نور پایین، رطوبت نسبی بالا و دمای پایین مانع كشت و كار مطلوب در این فضا ها بودند. این شرایط، ناهنجاری های فیزلویوژیكی مختلفی را باعث می گردیدند كه منجر به كاهش شدید عملكرد محصول می شد.
مطابق با آمار انتشار یافته در سال ۲۰۰۰ میلادی، حدود ۵۰ درصد خیار های مزرعه ای و ۹۵ درصد خیار های گلخانه ای در كشور ژاپن و كره از نوع پیوندی هستند. در ژاپن فقط ۸ درصد گوجه فرنگی ها و بادنجان ها جهت كاشت در مزرعه پیوند می شوند در حالی كه همین رقم برای كشت گلخانه ای گوجه فرنگی و بادنجان، ۴۸ درصد است. در كره تمامی خربزه ها بدون استثنا پیوند شده و بعد كشت می گردند. استفاده از فلفل پیوندی در كره جهت كنترل كاهش محصول در اثر بیماری قارچی فیتوفترا (phytophthora) در شرایط گلخانه ای در حال افزایش است. حدود ۱۰ درصد فلفل های سبز (حدود ۱۲ میلیون گیاه) در كره از نوع پیوندی هستند و سطح زیر كشت آنها در گلخانه ها مدام در حال افزایش است.
استفاده از نشا های پیوندی در كشت های هیدروپونیك (پرورش گیاهان بدون خاك و در محلول غذایی) یك تكنولوژی پایه برای پرورش موفق سبزی ها است كه باعث طولانی شدن دوره برداشت اقتصادی محصول می شود. در هلند، كشاورزان با پیوند گوجه فرنگی توانسته اند، بیش از ۵ خوشه از هر گیاه برداشت نمایند با این حال كه گسترش بیماری های خطرناك مانند پژمردگی فوزارویومی از منابع خارجی یا از بذر، می تواند در سیستم های هیدروپونیك فاجعه انگیز باشد.
تكنیك استفاده از سبزی های پیوندی به سرعت در كشور های آسیایی و در دنیا در حال گسترش است. بذور پایه ها برای سبزی ها در كاتالوگ های شركت های تولید كننده بذر سبزی ها معرفی شده است. یكی از سرشناس ترین این شركت ها، شركت Rijk Zwaan است كه پایه های خوبی را برای برخی سبزی ها معرفی كرده است از جمله Ferro RZ برای خربزه و هندوانه۶۴،ت-ت۰۵ RZ برای خیار، خربزه و هندوانه، ۶۴ت-ت۱۳ RZ برای هندوانه و ۶۱ت-ت۵۸ RZبرای مقابله با ویروس موزائیك توتون در گوجه فرنگی. تمامی این بذور به صورت هیبرید هستند. تعدادی از كمپانی های بذر، نوار های ویدئویی پیوند جهت تبلیغ و فروش بذور پایه و كاشت سبزی های پیوندی به بازار داده اند. به رغم مشكلات مرتبط با كاربرد نشا های پیوندی، استفاده و فروش نشا های پیوندی در حال گسترش است و به صورت یك عمل معمول در پرورش برخی سبزی ها به ویژه در مناطق معتدله درآمده است.
•طراحی و ساخت روبوت ها و ماشین های پیوند زن
پیوند یك عمل پرزحمت است و كشاورزان باید با دست تعداد زیادی نشا را در مدت زمان محدودی پیوند بزنند. در اكثر موارد كشاورزان ژاپنی با هم و به صورت تعاون و همكاری نشاها را پیوند می كنند. تحلیلی از یك كار گروهی پیوند سبزی ها نشان می دهد كه تولید تقریباً سه هزار نشای پیوندی خیار نیاز به ۶ ساعت كار یك تیم ۷ نفره دارد كه حدود ۷۰ درصد این زمان، صرف اتصال می شود.سن متوسط كشاورزان در حال افزایش است و تقاضای آنها برای نشا های پیوندی مدام در حال گسترش است، لذا با پیوند دستی نمی توان جواب تقاضا های روزافزون این كشاورزان را داد. لذا آنچه می تواند این تكنیك را به صورت تجاری و اقتصادی درآورد، به كارگیری روبوت ها و ماشین های پیوندزن در خدمت پیوند نشا های سبزی ها است. در میان كشور های آسیایی و البته كشور های دنیا، دو كشور ژاپن و كره پیشرفت قابل توجه و چشمگیری در طراحی، ساخت و به كارگیری این روبوت ها كرده اند به طوری كه امروزه هیچ پیوندی در این دو كشور توسط دست كشاورزان انجام نمی گیرد. به طور مقایسه یك شخص می تواند هزار گیاه را در یك روز پیوند كند در حالی كه یك ماشین ساده پیوند با دو شخص، ۶۰۰ گیاه را در ساعت پیوند می نماید.
روبوت های پیوند به طور كامل ۱۲۰۰ _۶۰۰ گیاه را در یك ساعت می توانند پیوند بزنند. با توجه به كارایی این روبوت ها در پیوند سبزی ها و پیشرفت هایی كه در این زمینه صورت گرفته است، جای تعجبی باقی نمی ماند كه در آینده ای نزدیك بخش اعظمی از سبزی ها در تمامی كشور های دنیا با این روبوت ها پیوند شده و وارد چرخه تولید شوند.
•جمع بندی و آ ینده پیوند سبزی ها
كاشت سبزی های پیوندی، به طور موفق در برخی از كشور های آسیایی چند دهه ای است كه عمومیت پیدا كرده و در قاره اروپا در حال گسترش است. شركت های بین المللی بذر از طریق كاتالوگ های تجاری و تبلیغی خود در حال معرفی و توزیع بذور پایه ها هستند.
هندوانه و گوجه فرنگی دو سبزی عمده هستند كه تكنیك پیوند در آنها بیش از سایر سبزی ها استفاده می شود. همچنین در بین سایر سبزی ها (خیار، خربزه، كدو های گلخانه ای، بادنجان و فلفل ها) این تكنیك جایگاه خود را پیدا كرده است. معرفی پایه های عالی مقاوم به چندین بیماری و ماشین های پیوند زن با كارایی بالا مانند روبوت ها باعث تشویق و گسترش استفاده از سبزی های پیوندی در سرتاسر دنیا شده است.
مشكلاتی عموماً در ارتباط با پیوند و كاشت نشا های پیوندی وجود دارد كه از جمله می توان به هزینه ای اضافی جهت خرید بذور پایه، نیاز به كارگر اضافی برای پیوند و نگهداری نشاهای پیوندی، نبود تجربه و علم برای پیوند و كاشت گیاهان پیوندی و شیوع ناهنجاری های فیزیولوژیكی احتمالی مرتبط با پیوند اشاره كرد. هر چند مزایای زیاد استفاده از نشا های پیوندی، وجود این مشكلات را كمرنگ می كند. مهم ترین مزایای استفاده از پیوند عبارتند از: افزایش درآمد حاصل از فروش محصول به دلیل بالا رفتن عملكرد و تولید خارج از فصل، پایین آمدن هزینه های خرید كود و آب آبیاری به علت سیستم ریشه ای قوی و گسترده پایه ها، صرفه جویی قابل توجه در مصرف سموم شیمیایی به علت مقاومت بالای پایه ها به بیمار ی های مختلف، طولانی شدن دوره برداشت اقتصادی محصول، حفظ و نگهداری ارقام و منابع گیاهی در برابر هجوم بیماری ها و سایر ناهنجاری های فیزیولوژیكی، عدم نیاز به تناوب كشت طولانی مدت محصولات، فائق آمدن بر مشكلاتی همچون خاك های شور در مناطق خشك، كاهش هزینه های ضدعفونی خاك، تسهیل در پرورش سبزی ها به صورت ارگانیك (عدم استفاده از كودها و سموم شیمیایی) و كاهش استفاده از سموم شیمیایی با توجه به اثرات مخرب زیست محیطی آنها، به كارگیری جزیی یا كامل این مزایا به عوامل مختلف همچون وسعت مزرعه و میزان مكانیزاسیون، عملیات كاشت مانند تناوب كشت و نشاكاری، سطح تكنولوژی، آگاهی از مزایا و خطرات نشاهای پیوندی و استفاده از كشت های محافظت شده و هیدروپونیك بستگی دارد. استفاده از نشا های پیوندی قویاً برای كاشت هیدروپونیك گوجه فرنگی، فلفل، بادنجان و خیار قابل توصیه است.
كشاورزان در حال حاضر نشاهای پیوندی را از تولیدكنندگان تجاری نشا خریداری نموده و خودشان عمل پیوند را انجام نمی دهند. در این مورد، كشاورز باید از مشخصات كامل نشاهای خریداری شده آگاهی داشته باشد. این راهكار در كشورهای ژاپن، كره، هلند و شاید در سایر كشورها به صورت یك امر معمول درآمده است. با طراحی و ساخت روبوت های پیوندزن و تسهیلات مقاوم سازی، قیمت نشاهای پیوندی به طور قابل ملاحظه ای در آینده جهت استفاده برای كشاورزان كاهش خواهد یافت.



نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (2) |مشاهده : 4930 | onetwothreefourfive

گوجه سبز

مصرف گوجه سبز براي درمان شب‌كوري، مفيد است و همچنين بيماري‌هاي نقرس، رماتيسم و تصلب شرايين با خوردن گوجه سبز بهبود مي‌يابد. گوجه سبز، خاصيت مسهلي دارد و خشك شده آن براي درمان اعصاب و كم‌خوني مفيد است. همچنين مدر است و اعمال كليه‌ها را تنظيم مي‌كند.جوشانده 25 تا 30 گرم برگ درخت گوجه سبز، كشنده انگل‌هاي معده است و اين خاصيت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.البته فراموش نكنيد برگ گوجه سبز نفاخ است و براي معده مضر است، مگر آن كه همراه با يك مسهل خورده شود.


پژوهشگران معتقدند گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد.

گوجه سبز به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است.
 گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها نیز موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامین C)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.
این میوه چون حاوی برخی ویتامین ها و نیز پیش ساز ویتامینA است، برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز کودکان هستند) مفید است. گوجه سبز مملو از ویتامین هایB وC بوده و به همین جهت برای آرامش اعصاب نیز مفید شناخته شده البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می کند. به علاوه هر صد گرم گوجه سبز ۳۰ کیلوکالری انرژی دارد.
همچنین گوجه سبز نرم یا همان آلو نیز برای درمان بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله یبوست نیز به کار می رود.
پژوهشگران معتقدند که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درختش در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی روده ای است.



نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (0) |مشاهده : 6306 | onetwothreefourfive

آکواپونیک (علم تلفیق تولید ماهی و گیاه)

آکواپونیک علم تلفیق تولید ماهی و گیاه در یک رابطه همزیستی است که پساب ماهی به عنوان کود برای گیاه مورد استفاده قرارگرفته و آب تصفیه شده توسط گیاه هم به استخر پرورش ماهی ها انتقال می یابد . آکواپونیک به عنوان سیستم تلفیقی هایدروپونیک و پرورش ماهی نیز شناخته می شود .


از جمله اهداف اصلی آکواپونیک این است که مواد اضافی یک سیستم به عنوان غذا یا سوخت برای سیستم دیگر عمل کند آکواپونیک علم تلفیق تولید ماهی و گیاه در یک رابطه همزیستی است که پساب ماهی به عنوان کود برای گیاه مورد استفاده قرارگرفته و آب تصفیه شده توسط گیاه هم به استخر پرورش ماهی ها انتقال می یابد . آکواپونیک به عنوان سیستم تلفیقی هایدروپونیک و پرورش ماهی نیز شناخته می شود .

از جمله اهداف اصلی آکواپونیک این است که مواد اضافی یک سیستم به عنوان غذا یا سوخت برای سیستم دیگر عمل کند .

تصفیه زیستی آب عناصر را از آن حذف می کند این موضوع هم از لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ صرفه جوئی اقتصادی مهم است . همچنین فروش محصولات گلخانه ای درآمدزا هم جزء اهداف اصلی استفاده از این نوع کشت است و به اقتصاد محلی کمک زیادی می کند .

 

 

 

در آکواپونیک عناصر غذائی موجود در آب ماهی به عنوان کود درهایدروپونیک ودربستر گیاهان مصرف می شود . این عمل برای ماهی نیز سود دارد چون در اثر تجزیه بقایای گیاهان و میکرو ارگانیسمهائی که در بستر استخر تجمع یافته ممکن است مواد سمی تولید شود درحالی که اگر این پساب برای گیاهان مصرف شود می تواند به عنوان کود مورد استفاده گیاه قرار گیرد بعبارت دیگر بستر کشت مثل یک بیو فیلتر عمل می کند دراین میان باکتریهای موجود در بستر کشت نقش مهمی را در چرخه عناصر دارند که بدون وجود آن سیستم خوب عمل نمی کند . گلخانه داران بایستی توجه داشته باشند که آب یا پساب حاصل از ماهی ها به عنوان یک منبع کودی آلی است . محصولات حاصل از چنین سیستمی به عنوان محصول سالم شناخته می شود و در فروش آنها نقش مهمی دارد . درضمن از یک واحد تولید دو نوع محصول تولید می شود و در مناطق خشک و نیمه خشک که کمبود آب وجود دارد آکوا پونیک نقش مهمی ایفا می کند از همه مهمتر آنکه آکواپونیک مدلی برای کشاورزی پایدار است . اگرچه تکنولوژی آکواپونیک یک مقدار پیچیده به نظر میرسد ولی در مناطق خشک و نیمه خشک مثل ایران استفاده بهینه از آب کشاورزی و سایر مصارف صنعتی و آشامیدنی از مهمترین موارد برای صرفه جوئی در آب است . بطورکلی کشت گیاهان در تلفیق با پرورش ماهی یکی از این روشهاست که محاسن متعددی همچون بهبود طعم و کیفیت محصولات کشاورزی حاصل از این سیستم ، بهبود کیفیت آب استخرهای پرورش ماهی ، کاهش آلودگی محیط زیست ، کاهش هزینه تامین آب و صرفه جوئی در مصرف کودهای شیمیائی اشاره کرد . از لحاظ تعادل شیمیائی خاک نیز مصرف بی رویه و نامتعادل کودهای فسفاته در بعضی از مزارع زیان آور بوده است درحالیکه با افزایش ازت و تسریع رشد گیاهان نیاز به سایر عناصر غذائی گیاه در خاک مانند پتاسیم ، آهن و روی افزایش می یابد . از طرفی نظر به اینکه اغلب خاکهای ایران آهکی بوده و تحت این شرایط اغلب ترکیبات معدنی عناصر غذائی گیاه در خاک نظیر روی و آهن به علت حلالیت کم به خوبی جذب گیاه نمی شوند لذا با کاهش مواد آلی بتدریج فقر و کمبود آنها در خاک در رابطه با تامین این عناصر تشدید می شود . بعبارت دیگر اگر گیاه در شرایطی کشت شود که از 17 عنصر مورد نیاز همه بجز یکی به مقدار مناسب در دسترس باشد رشد گیاه در اثر فقدان این یک عنصر غذائی متوقف می شود . این در حالیست که افزایش سایر عناصر اثر عمده ای در رشد گیاه ندارد . طرح آکواپونیک که ابداع پژوهشگران دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برای نخستین بار در کشور است در راستای آگاهی از وضعیت مواد غذائی ، سطح حاصلخیزی خاک ، نیاز آبی و غذائی گیاه ، شرایط آب و هوائی ، میزان عملکرد مورد انتظار و نحوه مدیریت مزرعه است .



نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (1) |مشاهده : 5422 | onetwothreefourfive

بزرگترین و کوچکترین گل  دنیا

بزرگترین گل دنیا

بزرگترین گل مربوط به گیاه عجیبی است که زرآوند یا زنبق بدبو (Rafflesia arnoldii) نام دارد.

این گیاه در جنگل‌های آسیایی مانند؛ اندونزی، مالزی، تایلند، فلیپین و...رشد می کند. گل برگ‌های این گل نارنجی و قهوه‌ای با خال‌های سفید است.

وزن بعضی از این گلها تا 24 کیلوگرم و طولشان حدود دو متر می رسد. این گل زندگی انگلی دارد.

یعنی خود را به گیاه میزبان چسبانده و بدین وسیله آب و مواد غذایی مورد نیاز خود را بدست می آورد.

 کوچکترین گل دنیا

کوچکترین گل و گیاه دنیا ولفیا Wolffia نام دارد. این گل جزء خانواده عدس آبی است. این گیاه بر روی رودها و تالاب های آرام شناور است. ندازه آن کمتر از یک میلیمتر و یک نوع گیاه گرمسیری است. وزن آن کمتر از یک میکروگرم و حدود یک دانه بلور نمک سفره است. رنگ آن هم زرد سبز روشن است.





نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (1) |مشاهده : 4763 | onetwothreefourfive

گیاهان نجات بخش

یکی از ابعاد تصفیه بیولوژیکی ، استفاده از گیاهان در تصفیه فاضلاب ها بخصوص فاضلاب های صنعتی حاوی فلزات سنگین از جمله جیوه ، کروم ، سیانید و... است که در چند دهه اخیر بشدت مورد توجه قرار گرفته است.



غلظت فلزات سنگین حاصل از پساب کارخانه ها و کارگاه ها گاهی به 200 تا سیصد P.P.M (قسمت در میلیون) می رسد. در حالی است که استاندارد آن از نظر محیط زیستی از P.P.M است.

این فلزات براحتی در محیط زیست تجزیه نشده و اثرات زیان باری را حتی در غلظت های کم برای انسان و سایر موجودات به همراه دارند. این فلزات با روش های بسیار پیشرفته تصفیه نیز بسختی تخریب می شوند اما با استفاده از گیاهان و کاشت آنها در استخرهای تصفیه و به کارگیری تکنیک های جدید این شیوه ، درصد قابل ملاحظه ای از فلزات سنگین جذب گیاهان شده و از محیط حذف می شوند.

در حال حاضر کشورهای بیشماری از جمله آلمان ، کانادا، چین ، کشورهای آسیای جنوب شرقی و... به طور گسترده از فناوری در کنترل مواد سمی تولیدات صنعتی خود بهره می برند. گیاهانی از خانواده نی ، پرطوطی ، صنوبر و... دارای آنزیم هایی هستند که توانایی سم زدایی علف کش ها و سایر مواد آلاینده را دارند، آنها این مواد را در بافت های خود ذخیره کرده و پس از تمام شدن ظرفیتشان به رنگ زرد در می آیند.

«گیاهان از آنجا که می توانند در سطح وسیعی رشد کرده و با هزینه کمتری نسبت به سایر روش های تصفیه بیولوژیکی ، فلزات سمی را جذب کنند و بر عکس سیستم های مصنوعی ضرری برای محیط زیست ندارند، بسیار مقرون به صرفه هستند و تنها باید محدودیت ها و استانداردهای استفاده از این روش از جمله مراقبت و رسیدگی به گیاهان و دفع بقایای گیاهی حاوی مواد سمی پس از استفاده در سیستم تصفیه مورد توجه قرار بگیرند.»

البته این روش تاکنون در کشور ما تنها در آزمایشگاه ها و به صورت آزمایشی انجام شده و به علت ناآگاهی و بی توجهی مسوولان هیچ گاه به عنوان روشی موثر در تصفیه فلزات سنگین و پساب های صنعتی مورد استفاده قرار نگرفته است.

در حالی که براساس نظر کارشناسان ، کشور ایران دارای گونه های گیاهی بسیار متنوعی است که تا امروز ناشناخته مانده و چه بسا می تواند از گیاهان شناسایی شده در این روش نیز موثرتر و بهتر عمل کند.



نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (1) |مشاهده : 5297 | onetwothreefourfive

کوه پردیس: نزدیک‌ترین نقطه زمین به خورشید

نام این کوه باستانی پردیس است در حومه شهرستان جم از توابع عسلویه استان بوشهر و در نیمه‌های راه بندر کنگان به فیروز آباد شیراز قرار دارد.
از جمله خواص خارق العاده این کوه کمک به درمان مبتلایان به ایدز است. به خاطر نزدیکی این کوه به خورشید امکان رشد و نمو ویروس های بیماری زا از جمله ویروس HIV صفر است. پزشکان متخصص بریتانیایی در موسسه Imperial Medical College در شهر لندن اخیرا در مقاله ای در روزنامه تایمز ضمن بر شمردن این خاصیت از سازمان ملل درخواست کرده تا نام این کوه را به ANTI-HIV Mountain تغییر دهند.
دکتر Tim Hopkins رییس موسسه فوق و دارنده مدرک فوق تخصص در رشته ایمونولوژی و ویروس شناسی درخواست ایجاد شهرک‌های درمانی برای مبتلایان به ایدز در این منطقه داشته است. وی معتقد است با اسکان مبتلایان به ایدز در این منطقه پس از حداکثر مدت ۱۸ ماه هیچ نشانه ای از بیماری در این مبتلایان دیده نشود.
از دیگر خواص درمانی این کوه که زبانزد همه متخصصین mountain trapi (کوه درمانی)است، خواص مغناطیسی بوده که باعث تخریب سلول های سرطانی شده و به همین دلیل متخصصین بسیاری بیماران سرطانی را به کوهنوردی در این کوه توصیه می‌کنند.


سایرنکات قابل توجهی كه در این کوه باستانی وجود دارد:
1. قله این کوه نزدیک ترین نقطه زمین به خورشید است چون بالاترین ارتفاع در نزدیکی خط استواست.
2.
آتشکده فوق العاده باستانی که در قله کوه قرار دارد، محل تولد و غسل تعمید پدر جمشید جم است.
3.
مغناطیس فوق العاده قوی کوه در جهان زبانزد است و اگر در فاصله 50 تا 100 متری کوه یعنی تقریبا انتهایی‌ترین نقطه مشخص اسفالت با ماشین توقف کنی و ترمز دستی را بخوابانید، ماشین بجای سر پائینی به نرمی ‌به سمت کوه کشیده می‌شود که البته همین مغناطیس برای رانندگان ناآشنا بسیار دردسر ساز بوده و تاکنون تعداد زیادی از خودروها بی اختیار با کوه تصادف کرده اند.
4.
پوشش گیاهی منطقه نوعی خار بیابانی گرمسیری منحصر به فرد است که خواص دارویی فراوان دارد و عسل حاصله از منطقه تماما" پیشخرید چند کارخانه داروسازی بزرگ جهان است یکی از ترکیبات اصلی مسکن Advil که یکی از بهترین قرص های شناخته شده برای ناراحتی‌های اعصاب و دردهای میگرنی است از همین عسل تهیه می‌شود.
5. این منطقه خرمای ویژه نیز تولید می‌کند كه به نام خرمای خصه معروف است و کاملا در شیره خود غرق می‌شود یعنی یک کاسه آن ظرف سه ساعت پر از شیره می‌شود و اندازه این خرما اندازه آلبالو بود و به جهت همان خواص دارویی منطقه تماما" برای ساخت قندهای رژیمی ‌برای بیماران دیابتی صادر می‌شود، نکته جالب دیگر رویش درخت زیتون در دامنه شمالی کوه حد فاصل شهرستان جم تا روستاهای چاهه و دره پلنگی می‌باشد که در آب و هوای آن منطقه بسیار بعید می‌نمود.

نویسنده: valizadeh تاریخ: چهارشنبه 2 اسفند 1396 | rss | نظرات (2) |مشاهده : 4952 | onetwothreefourfive
[1]
نويسندگان
اعضا

كاربر مهمان خوش آمديد!


عضويت در سايت
كلمه عبور را فراموش كرده ام
نام کاربری
کلمه عبور

شمارنده
 امروز : 92
دیروز : 403
ماه : 6039
ماه قبل : 17824
سال : 13744
سال قبل : 301396
کل : 918311
اطلاعات سايت:
اخبار :273
  نظرات : 108
خروجي rss
كاربران:
اعضا : 1611
  كاربران آنلاين : 1
دانلود جزوات كنكور ارشد

:: RashCMS :: - :: MihanPHP ::